eur:
394.36
usd:
369.21
bux:
65547.56
2024. április 23. kedd Béla
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: YouTube

Élő tévéközvetítés közben gyilkoltak meg egy volt parlamenti képviselőt Indiában

Az indiai parlament egy volt képviselőjét, akit emberrablásért ítéltek el, a testvérével együtt meggyilkolták, miközben a rendőrség orvosi vizsgálatra kísérte őket szombaton.

Az eseményt a helyi tévé élőben közvetítette, a gyilkosságot a kamerák is rögzítették. A felvételeket megosztották a televíziós csatornákon és a közösségi médiában. Látható, amint egy fegyveres a rendőrök válla fölött átnyúlva pisztolyt szegez a volt törvényhozó, Atik Ahmed halántékára és elsüti azt. Testvére, Asraf Ahmeddel hasonlóképpen halt meg.

Más felvételeken, amelyeket a Reuters brit hírügynökség helyi partnere, az ANI készített, az egyik támadó látható, amint többször rálő a már földön fekvő áldozatokra.

A két áldozat perceken belül meghalt, a rendőrség pedig gyorsan őrizetbe vett három férfit, akiket a gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak.

Médiajelentések szerint a támadók újságíróknak adták ki magukat. Az egyikük a lövöldözés után azonnal megadta magát, míg a rendőrök megfékezték a másik két gyanúsítottat. Ők az újságírók tömegében voltak elvegyülve, amikor a két testvért, értesülések szerint egy helyi bűnszervezet főnökeit, szombat este bilincsben vitték el az északi Uttar Prades államban lévő Prajagradzs város kórházából.

A gyilkosság elkövetése után a feltételezett támadók hindu vallási dalokat énekeltek. A támadás során egy rendőr megsebesült.

Az eset nyomán kialakuló erőszakos zavargások lehetőségétől tartva Uttar Prades kormánya az egész államban betiltotta a négyfősnél nagyobb gyülekezéseket.

A Narendra Modi miniszterelnök hindu nacionalista pártja által irányított állami kormány elrendelte a gyilkosságok bírósági vizsgálatát.

A múlt héten a rendőrség lelőtte Atik Ahmed fiát Dzshánszi városban. A férfit egy gyilkossági üggyel kapcsolatban körözték, amelyet az Uttar Pradesben működő földmaffia elleni szélesebb körű fellépés részeként vizsgáltak.

Uttar Pradesben a rendőrség az elmúlt hat évben több mint 180 feltételezett bűnözőt ölt meg összecsapások során. A helyi ellenzéki Szamadzsvadi (Szocialista Párt) vezetője azt mondta, hogy volt párttársának rendőrségi őrizetben történt meggyilkolása azt mutatja, a kormányzó hindu nacionalista Indiai Néppárt (Bháratíja Dzsanata Párt, BJP) kudarcot vallott abban, hogy rendet teremtsen Uttar Pradesben.

Atik Ahmed a 2014-es választási vereség előtt a Szamadzsvadi, majd az államban aktív regionális Apna Dal párt törvényhozója volt.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×