eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A young black bear feeding in the long grass and dandelions on Whistler mountain
Nyitókép: Graham Winslet/Getty Images

Medvetámadás Szovátán, kórházban az áldozat

A 36 éves férfi súlyos sérülést szenvedett, a marosvásárhelyi kórházban ápolják.

A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint délelőtt 11 óra körül riasztották a hatóságokat, miszerint medve támadt rá egy férfira Szovátán. A férfit a bal lábán sebesítette meg az állat. Az áldozatot a marosvásárhelyi kórházba szállították – írja a maszol.ro.

A rendőrség beszámolója szerint a medvetámadás a Szovátához tartozó Kopactanya térségében található juhakol közelében történt. Vizsgálatot indítottak az incidens körülményeinek felderítésére, és a csendőrséggel közösen átkutatják a helyszínt.

A kronika.ro értesülései szerint az áldozat bal lábán vannak harapott sebek, kórházba szállításakor stabil volt az állapota.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a múlt héten ismertette a romániai medveállomány felmérésének eredményeit: az országban 7536 és 8093 között lehet a vadon élő barnamedvék száma, átlagosan 11 egyed jut százezer négyzetkilométerre. Egyes térségekben a medvepopuláció sűrűsége jóval nagyobb. A tárcavezető elmondta, hogy szigorítják a megelőző intézkedéseket, idén például 426 védett állat kilövésére adnának engedélyt, ami háromszorosa a tavalyi kvótának.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×