eur:
390.97
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Egy fekete medve (Ursus americanus) a Szegedi Vadasparkban 2014. október 5-én. A parkba a családjával érkező Botka László Szeged polgármestere örökbe fogadott két medvét, megtekintette az új medveházat, valamint bejárta a készülő kalandparkot.
Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

Japánban automatában árulják a friss medvehúst az ínyenceknek

A térségben egyébként medvekonzervet és instant medvecurryt is lehet kapni.

Észak-Japán hegyes vidékén Akita tartományában legálisan lőhető a fekete medve. A húszezres lakosságú Szemboku kisváros vasútállomásán tavaly novemberben a Soba Goro nevű helyi étterem üzembe helyezett egy olyan automatát, ami a vadászok zsákmányát, tehát a friss medvehúst árul – írja a 444.hu.

Az étterem felvette a fogásai közé medvehúst, az automata pedig reklám az utasoknak. Egy negyedkilós medvehús-csomag durván 5800 forint, ami egyaránt tartalmaz száraz és zsírosabb-szaftosabb-kötőszövetesebb húsrészeket.

Japánban a feketemedve helyi alfaja nem számít ritkának.

Az ország két legnagyobb szigetén becslések szerint durván tízezer példány élhet. Jellemzően növényekkel, bogyókkal táplálkoznak testsúlyra nagyjából ember méretűek. Relatíve veszélytelenek az emberre nézve: 2020-ban a vadászatokat nem számolva húszezer ember-medve találkozást jegyeztek fel, ezeknek két halálos áldozata és 158 sérültje volt.

Az mackóhúsból készült rántott hús az egyik legtradicionálisabb japán receptnek számít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×