eur:
382.02
usd:
353.72
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
Egy fekete medve (Ursus americanus) a Szegedi Vadasparkban 2014. október 5-én. A parkba a családjával érkező Botka László Szeged polgármestere örökbe fogadott két medvét, megtekintette az új medveházat, valamint bejárta a készülő kalandparkot.
Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

Japánban automatában árulják a friss medvehúst az ínyenceknek

A térségben egyébként medvekonzervet és instant medvecurryt is lehet kapni.

Észak-Japán hegyes vidékén Akita tartományában legálisan lőhető a fekete medve. A húszezres lakosságú Szemboku kisváros vasútállomásán tavaly novemberben a Soba Goro nevű helyi étterem üzembe helyezett egy olyan automatát, ami a vadászok zsákmányát, tehát a friss medvehúst árul – írja a 444.hu.

Az étterem felvette a fogásai közé medvehúst, az automata pedig reklám az utasoknak. Egy negyedkilós medvehús-csomag durván 5800 forint, ami egyaránt tartalmaz száraz és zsírosabb-szaftosabb-kötőszövetesebb húsrészeket.

Japánban a feketemedve helyi alfaja nem számít ritkának.

Az ország két legnagyobb szigetén becslések szerint durván tízezer példány élhet. Jellemzően növényekkel, bogyókkal táplálkoznak testsúlyra nagyjából ember méretűek. Relatíve veszélytelenek az emberre nézve: 2020-ban a vadászatokat nem számolva húszezer ember-medve találkozást jegyeztek fel, ezeknek két halálos áldozata és 158 sérültje volt.

Az mackóhúsból készült rántott hús az egyik legtradicionálisabb japán receptnek számít.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×