eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Ferenc pápa (k) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a budapesti Kodály Köröndnél 2021. szeptember 12-én. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Meghökkentő kijelentést tett a pápa Magyarországgal kapcsolatban

A vatikáni magyar nagykövet osztott meg egy érdekes történetet a szentatyáról a hó végi magyarországi látogatása előtt.

Nem mindennapi történetet osztott meg Ferenc pápáról Magyarország vatikáni nagykövete, Habsburg Eduárd, aki interjút adott a Vatican News nevű portálnak a szentatya április végi magyarországi látogatásával kapcsolatban – szúrta ki a VG.

A nagykövet nagyon bízik benne, hogy a pápa Magyarországon megihat végre egy jó pohár tokaji bort, merthogy első találkozásukon ezzel viccelődött. „Amikor először találkoztunk, odafordult hozzám, és a következőt kérdezte: »Tudom, hogy mi a legszentebb dolog Magyarországon?« Amikor visszakérdeztem, hogy mi az, arra számítva, hogy a Szent Koronát említi, annyit mondott:

»A tokaji bor!«”

A nagykövet kitért arra is, hogy a magyarországi látogatás rendkívüli lehetőség arra, hogy a pápa ismét „feltüzelje” a magyar híveket, még jobban, mint ahogy tette például két évvel ezelőtt. Akkor csak egy rövid időre érkezett Budapestre, miután hivatalosan Szlovákiát kereste fel.

Ugyanakkor magyarokkal harmadjára találkozik, hiszen 2019-ben Csíksomlyón is mintegy százezer magyar hívő előtt tartott szentmisét. Először pedig az 1956-os forradalom elől Argentínába menekült magyar apácáktól tanult az országunkról.

Habsburg Eduárd azt is elárulta, „Ferenc pápa úgy gondolja, hogy a magyarok jó, becsületes és bátor emberek. Egy svájci gárdista, aki Budapesten is őszentsége autóját kísérte, később azt mesélte, hogy a szentatyát megindította a két évvel ezelőtti budapesti látogatásán őt fogadó tömeg kitörő éljenzése” – idézi szavait a magyar híroldal.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×