eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
hacker  phishing scam during coronavirus pandemic cyber security concept
Nyitókép: thomaguery/Getty Images

Oroszországban legalizálnák a számítógépes kalózkodást

A hackerek sokat segítenek nekik az Ukrajna elleni hadjáratban.

A Kreml azt fontolgatja, hogy felmenti az orosz hackereket a büntetőjogi felelősség alól - közölte a Cybernews beszámolója alapján a portfolio.hu.

A törvénymódosítás viszont csak olyan támadásokra terjedne ki, amelyek hasznosak Moszkva számára – nyilatkozta Alexander Khinshstein, az Állami Duma információpolitikai bizottságának vezetője. Hozzátette: a mentesség azokra is a vonatkozna, akik elhagyták Oroszországot, amikor az szeptemberben részleges mozgósítást rendelt el.

Kártékony szoftvert fejleszteni, terjeszteni, illetve használni jelenleg hét évig terjedő börtönbüntetést vonhat maga után Oroszországban. Ez alól pedig nincs kivétel, ami azt jelenti, hogy

a Kreml-párti hackerek a jelenleg hatályos orosz törvények szerint bűncselekményt követnek el.

Egyelőre hallgatólagos megállapodás köttetett a hackercsoportok és a kormányszervek között és a "hazafias" hackereket eddig sem üldözték a hatóságok, de ez egy esetleges rezsimváltás esetén még változhat, jegyzi meg a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×