eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68422.58
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Krisna-hívő ételosztók segítik a törökországi földrengés túlélőit

Négy Krisna-hívő ételosztó érkezett a törökországi Antakyába, hogy hívők egy helyi csoportjával együtt meleg ételt biztosítsanak a földrengés sújtotta régió túlélőinek.

Az ételosztók egy kamionban kialakított tábori konyhán készítik el és osztják ki az ételeket, amellyel a túlélők, illetve a mentési munkálatokban résztvevők élelmezését segítik egyszerű, tápláló ételekkel – olvasható a vallási szervezet közleményében.

Az ételosztás a DSV fuvarozási és logisztikai cég törökországi vállalatának támogatásával indul útjára, akik járművekkel, főzési alapanyagok és eszközök beszerzésével és helyszínre fuvarozásával, valamint tolmáccsal és koordinátorokkal segítik az akciót.

A magyar csapatot Szanyi-Karl Attila, az alapítvány elnöke vezeti. A helyszínen a körülményektől függően naponta több száz, vagy akár több ezer adag meleg egytálétel kiosztására rendezkednek be.

Emlékeztetnek, hogy a magyar ételosztók nem először vesznek részt katasztrófa sújtotta térség élelmezésében és ellátásában. A Krisna-hívők Ételt az Életért programja jelen volt Srí Lankán, Haitin, Boszniában, Ukrajnában, Felsőzsolcán és Devecseren, valamint a Covid-járvány csúcspontján is hazánkban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×