eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Cropped image of friend toasting beer bottles. Close-up of hands are surrounded by smoke. Friends are enjoying summer vacation at resort. Celebrations and toasting during summer vacation over barbecue smoke.
Nyitókép: HRAUN/Getty Images

Alkoholtilalmat vezetnek be Ausztrália egyes részein

Válaszul a növekvő bűnözési rátára – derült ki az ország miniszterelnökének bejelentéséből.

Anthony Albanese elmondta, a tilalom Alice Springs városának közösségeit és a környék őslakosok lakta kisebb településeit érinti.

A rendelkezés alól a közösségek akkor kérhetnek felmentést, ha tagjaik legalább 60 százaléka egyetért a kérelemmel, és emellett be tudnak mutatni olyan tervet, amely az alkoholfogyasztás megfékezésére irányul.

A tilalom tavaly júliusi lejártával

egyes területeken 15 év óta először vált legálissá az alkoholfogyasztás, ezt követően jelentősen emelkedett az erőszakcselekmények száma.

Albanese már a térségben tett januári látogatásán említette, hogy esetleg újra bevezetik a tilalmat.

A parlamentben elmondott beszédében a kormányfő elismerte, hogy sem a jelenlegi, sem az előző kormány nem készült fel elég alaposan a tilalom lejárta utáni időszakra. Leszögezte azt is, hogy Alice Springsben korántsem csak az alkohol okoz problémát: „többgenerációs problémáról, foglalkoztatási és tanulási lehetőségek, valamint a közösségi szolgáltatások hiányáról van szó” – fogalmazott.

Bejelentette azt is, hogy a kormány 250 millió ausztrál dollárt (62,7 milliárd forint) adományoz a térség „jobb, biztonságosabb” jövőjének megteremtésére.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×