INFORÁDIÓ
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz

ausztrália

őslakos

alkohol

alkoholtilalom

bűnözés

Cropped image of friend toasting beer bottles. Close-up of hands are surrounded by smoke. Friends are enjoying summer vacation at resort. Celebrations and toasting during summer vacation over barbecue smoke.

Alkoholtilalmat vezetnek be Ausztrália egyes részein

Infostart / MTI

Válaszul a növekvő bűnözési rátára – derült ki az ország miniszterelnökének bejelentéséből.

Anthony Albanese elmondta, a tilalom Alice Springs városának közösségeit és a környék őslakosok lakta kisebb településeit érinti.

A rendelkezés alól a közösségek akkor kérhetnek felmentést, ha tagjaik legalább 60 százaléka egyetért a kérelemmel, és emellett be tudnak mutatni olyan tervet, amely az alkoholfogyasztás megfékezésére irányul.

A tilalom tavaly júliusi lejártával

egyes területeken 15 év óta először vált legálissá az alkoholfogyasztás, ezt követően jelentősen emelkedett az erőszakcselekmények száma.

Albanese már a térségben tett januári látogatásán említette, hogy esetleg újra bevezetik a tilalmat.

A parlamentben elmondott beszédében a kormányfő elismerte, hogy sem a jelenlegi, sem az előző kormány nem készült fel elég alaposan a tilalom lejárta utáni időszakra. Leszögezte azt is, hogy Alice Springsben korántsem csak az alkohol okoz problémát: „többgenerációs problémáról, foglalkoztatási és tanulási lehetőségek, valamint a közösségi szolgáltatások hiányáról van szó” – fogalmazott.

Bejelentette azt is, hogy a kormány 250 millió ausztrál dollárt (62,7 milliárd forint) adományoz a térség „jobb, biztonságosabb” jövőjének megteremtésére.

Nyitókép: HRAUN/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018