eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin
corgi puppy and a cute tabby cat stuck their muzzles and paws out of the car window during a summer trip
Nyitókép: Nataba / Getty Images

Kutya az ölben vezetés közben - van, ahol betiltanák

Egy friss törvényjavaslat megtiltaná, hogy menet közben bármilyen állatot az ölében tartson a sofőr New Hampshire-ben. Magyarországon a KRESZ nem ilyen szigorú az állatok utaztatásánál, a rendőrség csak ajánlásokat fogalmazott meg.

Magyarországon az kisállatok autós szállításról nem rendelkezik a KRESZ. Az Infostart ezzel kapcsolatos megkeresésére a rendőrség csak ajánlásokat küldött. A válasz szerint "mindenekelőtt arra kell figyelni, hogy a kutya ne zavarja menet közben a vezetőt, és rögzítve legyen egy komolyabb éles kanyar, hirtelen fékezés esetén". Kérdésünkre, hogy ez mit jelent, azt válaszolták, ajánlják a szállító dobozokat.

Szkeptikusak a különböző biztonsági övekkel, hámokkal és egyéb megoldásokkal kapcsolatban, mert "egy esetleges baleset során a járműben elmozduló tárgyaktól nem védik meg a kutyát".

Ami fontos, hogy

autózás közben a kutyát ne engedjük az ablakon kinézni, kihajolni,

egyrészt a biztonság miatt, másrészt az erős huzat káros lehet a szemének - tették hozzá.

Mindenesetre Amerikában van olyan állam, ahol a kutya a jövőben nem utazhatna a sofőr ölében. Erről a vezess.hu írt az AP hírügynökség nyomán. A friss törvényjavaslat tiltaná, hogy menet közben bármilyen állatot az ölében tartson a sofőr New Hampshire-ben.

A felvetés a helyiek nemtetszését váltotta ki. Azzal érveltek ellene, hogy

sokkal kevesebb galibát képes okozni egy ölbe vett eb, mint egy, a hátsó ülésen nyüszítő állat.

A javaslatot felterjesztő Jennifer Rhodes szerint a tengerentúlon csak egy államban, Hawaiin tiltják meg a járművezetőknek, hogy állatot tartsanak az ölükben. Rhode Islanden előírják, hogy az állatokat kössék meg vagy legyenek fizikai kontroll alatt, míg New Jerseyben az állathordó vagy a biztonsági öv használatát teszik kötelezővé az állatok számára.

Az új szabályok ellen vétők 100 dolláros (36 ezer forintos) büntetést kapnának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×