eur:
394.77
usd:
370.68
bux:
65478.26
2024. április 19. péntek Emma
Rendőrök kísérik Andrew Tate amerikai influenszert (j2) és fivérét, Tristant (j) egy bukaresti bíróságra, ahol folytatódik a meghallgatásuk 2023. január 10-én. Az egykori küzdősportolót az ügyészek azzal vádolják, hogy nőket toborzott, szállásolt el és használt ki, és pornográf tartalmak készítésére kényszerítette őket. A román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) december 29-én 5 lakásban végzett házkutatást. 4 személyt (két brit és két román állampolgár) gyanúsítanak azzal, hogy 2021 elején szervezett bűnözői csoportot hoztak létre azzal a céllal, hogy Románia, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és más államok területén emberkereskedelmet folytassanak.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Bekeményítettek a románok, még egy hónap előzetes az emberkereskedő sztárpárnak

Andrew és Tristan Tate előzetes letartóztatása így már a negyedik hónapjába lép.

Nemi erőszak, emberkereskedelem és szervezett bűnözés a vád az influenszer testvérpár ellen, amelyet következetesen tagadnak, de ügyvédjeik szerint április végéig rács mögött kell maradniuk a román bíróság friss döntésének értelmében - írja a BBC.

Mateea Petrescu, a testvérek szóvivője azt mondta, nincsenek szavai arra, ami történt - a román törvények értelmében ugyanakkor akár fél éven át is tarthat az előzetes letartóztatás.

Szerdai meghallgatásukon új bizonyítékokat nem mutattak be, de mivel notórius bűnelkövetőkként ítélik meg őket, az előzetes letartóztatás meghosszabbítása mellett döntöttek.

Petrescu szerint a testvárpárnak kárt okoz a letartóztatás folyamatos meghosszabbítása, és évek munkájába telik majd visszaépíteni irántuk a bizalmat.

Az ügyvédek azzal érvelnek, hogy Tate-ék előzetes letartóztatásban tartása szükségtelenül szigorú, amikor más bírósági lehetőségek - például a házi őrizet - is rendelkezésre állnak, a bíróság azonban ezzel nem ért egyet.

Egyelőre egyik Tate-fivért és két román segítőjüket sem vádolták meg semmivel. A korábbi kick-boxos Andrew Tate az interneten szerzett népszerűséget hiperférfias luxus életvitelével. Korábban a Twitter kitiltotta, mivel azt írta, a nőknek felelősséget kell vállalniuk azért, ha megerőszakolják őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×