eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
14 July 2022, Lower Saxony, Unterlüß: Reconditioned Marder infantry fighting vehicles stand during a tour of Rheinmetalls Unterluess plant on the occasion of the summer trip of Lower Saxonys Economics Minister. Ukraine wants Germany to provide it with heavier weapons to better equip it in its defensive fight against Russia. Rheinmetall had offered to supply the Marder, which had been decommissioned by the Bundeswehr and was to be reconditioned. However, according to the latest public information, the German government has not yet made a decision. Photo: Julian Stratenschulte/dpa (Photo by Julian Stratenschulte/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Julian Stratenschulte/picture alliance via Getty Images

Újabb harckocsikat ígért az ukránoknak Biden és Scholz

Erről telefonon egyeztetett az Egyesült Államok és Németország vezetője.

A Fehér Ház közleménye szerint a két vezető megerősítette feltétlen szolidaritását Ukrajna és az ukrán nép iránt Oroszország agressziójával szemben. Kifejezték határozott szándékukat arra, hogy továbbra is biztosítsák Ukrajnának a szükséges anyagi, humanitárius, katonai és diplomáciai segítséget.

A fentiek keretében az Egyesült Államok Bradley típusú gyalogsági harcjárműveket szándékozik küldeni. Scholz kancellár pedig arról tájékoztatta az amerikai elnököt, hogy Németország Marder gyalogsági harcjárművek küldését tervezi.

A két vezető arról is megállapodott, hogy a járművekhez szükséges képzést is biztosítják az ukrán hadsereg katonáinak.

Emellett hangsúlyozták, hogy a folytatódó orosz rakétatámadások nyomán mind az Egyesült Államok, mind Németország a légvédelemhez sürgetően szükséges eszközöket továbbra is biztosítani szándékozik Ukrajna számára.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×