eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ukrán katonák orosz állásokat lőnek egy francia gyártmányú, löveggel felszerelt önjáró tüzérségi eszközzel a Donyeck megyei Avgyijivka térségében 2022. december 26-án.
Nyitókép: Libkos

Orosz képviselő: nyugati különleges erők katonái ténykednek Ukrajnában

A donyecki „népi milícia” alezredese szerint az érintettek zsoldosoknak álcázzák magukat.

A donyecki „népi milícia” alezredese, regionális parlamenti képviselő a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva azt állította, hogy nyugati országok különleges egységeinek „leszerelt” katonái zsoldosoknak álcázva érkeznek Ukrajnába. Andrej Bajevszkij szerint a terepen szabotázs- és felderítő akciókra jól felkészült és összehangolt csoportok tevékenykednek.

Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner-zsoldoscsoport vezetője csütörtökön újságíróknak kijelentette, hogy kegyelmet kapott a szervezethez csatlakozott elítéltek első, mintegy kéttucatnyi tagot számláló csoportja, miután teljesítette hathónapos harci szerződését a „különleges hadműveletben”. Prigozsin szerint a volt rabok a szolgálat alatt fizetést kaptak, bár kevesebbet, mint a többi önkéntes, a sebesülteknek pedig kártérítést fizettek ki.

Mint mondta, a társadalomnak, amely esélyt adott nekik, hálásnak kell lennie nekik, amiért a nemzeti érdekekért harcolnak. Közölte, hogy a kegyelem után a volt elítéltek visszatérhetnek a Wagnerhez, mint rendes önkéntesek és sokan ezt is tervezik közülük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×