eur:
391.74
usd:
362.15
bux:
65784.17
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Ukrán katonák orosz állásokat lőnek egy francia gyártmányú, löveggel felszerelt önjáró tüzérségi eszközzel a Donyeck megyei Avgyijivka térségében 2022. december 26-án.
Nyitókép: Libkos

Orosz képviselő: nyugati különleges erők katonái ténykednek Ukrajnában

A donyecki „népi milícia” alezredese szerint az érintettek zsoldosoknak álcázzák magukat.

A donyecki „népi milícia” alezredese, regionális parlamenti képviselő a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva azt állította, hogy nyugati országok különleges egységeinek „leszerelt” katonái zsoldosoknak álcázva érkeznek Ukrajnába. Andrej Bajevszkij szerint a terepen szabotázs- és felderítő akciókra jól felkészült és összehangolt csoportok tevékenykednek.

Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner-zsoldoscsoport vezetője csütörtökön újságíróknak kijelentette, hogy kegyelmet kapott a szervezethez csatlakozott elítéltek első, mintegy kéttucatnyi tagot számláló csoportja, miután teljesítette hathónapos harci szerződését a „különleges hadműveletben”. Prigozsin szerint a volt rabok a szolgálat alatt fizetést kaptak, bár kevesebbet, mint a többi önkéntes, a sebesülteknek pedig kártérítést fizettek ki.

Mint mondta, a társadalomnak, amely esélyt adott nekik, hálásnak kell lennie nekik, amiért a nemzeti érdekekért harcolnak. Közölte, hogy a kegyelem után a volt elítéltek visszatérhetnek a Wagnerhez, mint rendes önkéntesek és sokan ezt is tervezik közülük.

Címlapról ajánljuk
Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×