eur:
393.53
usd:
367.85
bux:
65875.03
2024. április 23. kedd Béla
Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán kormány, valamint svájci, román és észak-macedón parlamenti küldöttségek tagjaival tanácskozik Kijevben 2022. április 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Volodimir Zelenszkij: az óév február 24-én kezdődött Ukrajnában, hajnali 4-kor

Ukrajna győzelmét kívánta 2023-ra Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena oldalán mondott újévi üzenetében.

Az ukrán kormány hivatalos Telegram-oldalán közzétett üzenetében Zelenszkij arról beszélt, hogy nem kíván csodákat, mert ezeket manapság az ukránok saját maguk teremtik. Mint mondta, igaz barátokat sem kíván, mert szerinte a háború úgyis megmutatta, hogy kik minősülnek annak.

"Kívánjunk igaz szeretetet? Ebben az évben olyan erősen éreztük, mint azelőtt még soha. Kívánjunk hitet és reményt? Mindkettő már rég az ukrán fegyveres erőkben van. Kívánjunk az otthon melegét? Az ott van, ahol mi vagyunk szeretteinkkel. Kívánjunk fényt? Ez olyasmi, ami mindannyiunkban van, még akkor is, ha nincs áram" - hangsúlyozta az ukrán elnök.

"Boldog új évet! A győzelmünk évét"

- zárta sorait Zelenszkij, egy fényképet is közzétéve egy gazdagon díszített karácsonyfa előtt.

Ebben a videóban arról beszél, hogy Ukrajnában február 24-én kezdődött 2022. Hajnali 4-kor, élesen és hangosan:

Az ukrán elnök újévi Facebook-posztja, a fotón a feleségével látható:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×