eur:
389.69
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
COVID‑19 virus destruction on a black background.
Nyitókép: Yuichiro Chino/Getty Images

Sosem haltak meg annyian koronavírus miatt Japánban, mint ma

A japán egészségügyi minisztérium adatai szerint szerdán 415 halálos áldozata volt a Covid-19-nek.

A tájékoztatás szerint szerdán 216 219 új koronavírusos esetet regisztráltak Japánban, ami az egy héttel korábbi helyzethez képest 4 százalékos emelkedést mutat. A pandémia kitörése óta a legtöbb, 260 ezer új koronavírus-fertőzöttet egy augusztusi napon regisztrálták az ázsiai szigetországban.

Az elmúlt hét napban Japánban szökött a legmagasabbra a megerősített koronavírus-fertőzöttek száma, és az Egyesült Államok mögött a második legmagasabb volt a Covid-19 okozta halálozás is - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Miután Kínában a járványellenes korlátozások december eleji feloldása óta drámaian megemelkedtek a koronavírusos esetek, a japán hatóságok kedden elrendelték a kötelező koronavírustesztet mindazok esetében, akik a szárazföldi Kínából érkeznek a szigetországba.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×