eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Elnéptelenedett az Operaház előtti tér Sydney-ben 2020. március 23-án. Az új típusú koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére március 16-tól kezdődően 30 napig nem köthetnek ki a külföldi óceánjárók Ausztráliában, zárt helyiségekben száz embernél többen nem tartózkodhatnak, a sporteseményeket pedig nézők nélkül szabad csak megrendezni. Az iskolák továbbra is nyitva maradnak, mert a kormány szerint az oktatási intézmények bezárása súlyos következményekkel járna.
Nyitókép: Joel Carrett

265 millió forintos vérdíj egy antiszemita támadás ügyében

Egymillió ausztrál dolláros (mintegy 265 millió forint) jutalmat ajánlott fel az ausztrál rendőrség annak, aki érdemi információval segít feltárni az ausztráliai zsidó közösség ellen 1982-ben elkövetett támadás máig megoldatlan ügyét.

Mark Walton, az új-dél-walesi terrorelhárítás vezetője elmondta, hogy készpénzben fizetnek minden olyan információért, amelynek köszönhetően sikerül valakit elítélni az ügyben. Walton elmondta, hogy két férfit és egy nőt keresnek a támadás miatt, akiknek a rendőrség feltételezése szerint kulcsfontosságú információ lehet birtokukban.

"Ezek a támadások a mai napig élénken élnek a zsidó közösség emlékeiben Izraelben és Ausztráliában, és nyomozóink soha sem feledkeztek meg róluk" - hangoztatta Walton.

1982. december 23-án robbanás történt Sydney-ben az izraeli főkonzulátusnál, pár órával később pedig autóba rejtett pokolgép lépett működésbe a helyi zsidó közösség kulturális központjának alagsorában. A merényletekben többen megsebesültek, de senki nem halt meg. A rendőrség az ország történetének első megoldatlan terrorcselekményének nevezte, s egyúttal a "palesztin nacionalizmus által motivált nemzetközi terrorizmust" tette felelőssé a támadásért. 1983-ban egy ember ellen vádat emeltek, de az ügy nem jutott el a tárgyalásig.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×