eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Zuzana Caputova szlovák (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatóra érkezik Kijevben 2022. május 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Női vezetője lehetne a NATO-nak, meghozzá a szlovák államfő

Az amerikai New York Times Zuzana Čaputovát nevezte meg a jövőre megüresedő NATO-főtitkári poszt egyik lehetséges jelöltjeként.

Amerikában úgy tudják, Čaputová lehetne a következő NATO-főtitkár - olvasható a parameter.sk-n. A lap gyorsan tisztázza, hogy az elnöki hivatal nem közölte, hogy valaki megkereste-e az államfőt ilyen ajánlattal, Čaputová egyelőre nem foglalkozik ezzel a lehetőséggel.

„Az elnök asszony ezt a megjegyzést inkább Szlovákia külpolitikájának elismeréseként fogja fel. Ő teljes mértékben a feladatának ellátására koncentrál, és nem foglalkozik hasonló hipotetikus megfontolásokkal” – írja Martin Strižinec szóvivő a cikkre reagáló állásfoglalásban.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár megbízatása jövő szeptemberben jár le.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×