eur:
391.05
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Gas station at sunset.
Nyitókép: Issarawat Tattong/Getty Images

Összefogott az aprócska település, hogy megmentse az egyetlen benzinkútját

Eleinte volt nagy aggodalom, hogy üzemanyag nélkül marad a lakosság.

Az olaszországi Campobasso tartományban található, alig több mint ezer lakosú Petrella Tifernina település egyetlen töltőállomásának tulajdonosa – a benzinárak elszabadulása és az egekbe szökő fenntartási költségek miatt – nemrégiben úgy döntött, végleg lehúzza a rolót.

A bezárás híre – érthető módon – aggodalomal töltötte el a lakosságot, hiszen a teljes falu ott tankolt – idézi az ANSA hírügynökség beszámolóját a Vezess.hu.

Aztán jött a fordulat, a közösség úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a dolgokat, hogy ne maradjanak üzemanyag nélkül: az önkormányzat a benzinkút megvásárlása mellett döntött és ebben mindenki támogatta őket.

„Amint megkaptuk az értesítést arról, hogy a benzinkút december 31-én bezár, az önkormányzat azonnal lépéseket indított – közölte Alessandro Amoroso polgármester – A benzinkút tulajdonosa egy helyi család. Felvettük velük a kapcsolatot, és egyeztettünk arról, hogyan tudnánk zökkenő nélkül átvenni az üzemeltetést. A kidolgozott konstrukciót az önkormányzat egyhangúlag elfogadta.”

Hírek szerint az üzemeltetést nem piaci alapon tervezik, hanem oly módon, hogy az hozzájáruljon Petrella és a környező települések polgárainak jólétéhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×