eur:
389.83
usd:
362.86
bux:
68067.67
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
METZ, FRANCE - MAY 01: Lead candidate for Marine Le Pen’s rightwing populist National Rally, Jordan Bardella, delivers a speech during a campaign meeting on May 01, 2019 in Metz, France. In France, the vote for the European elections will take place on May 26, 2019. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Nyitókép: Chesnot

27 éves EP-képviselő Marine Le Pen utóda

Jordan Bardella az első olyan elnök a Nemzeti Tömörülés élén, aki nem tagja a Le Pen családnak.

Jordan Bardellát választotta meg új elnökének a francia szuverenista jobboldali Nemzeti Tömörülés szombati kongresszusán.

A szavazás eredményét a leköszönő elnök, Marine Le Pen jelentette be, aki az ellenzéki párt nemzetgyűlési frakcióvezetőjeként folytatja a politizálást.

A 27 éves európai parlamenti képviselőnek a gyakorlatban már egy évvel ezelőtt átadta a párt vezetését Marine Le Pen, amikor megkezdte a felkészülést a 2022. áprilisi elnökválasztásra, amelyen végül második helyen végzett.

Bardella az első olyan elnök az 1972-ben, Jean-Marie Le Pen által alapított párt élén, aki nem tagja a Le Pen családnak. A 40 ezer párttag 84,84 százaléka szavazott rá, míg kihívója, Louis Alliot, a déli Perpignan polgármestere, Marine Le Pen korábbi élettársa a voksok 15,16 százalékát szerezte meg.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×