eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

65 millió forintért kelt el a "We Are the World" kottájának pár lapja

A leglelkesebb licitáló 156 250 dollárért (65 millió forintért) jutott hozzá a Kenny Rogers hagyatékából származó, bekeretezett papírlapokért.

A jótékonysági célból született világsláger négyoldalnyi kottáját a 2020 márciusában 81 évesen elhunyt világhírű countryzenész sok egyéb személyes tárgyával, köztük ruhadarabokkal, zenei trófeákkal, sőt két autóval együtt bocsátották áruba a Julien's aukciósház Beverly Hills-i árverésén.

A partitúrát különösen értékessé teszi, hogy azt kézjegyével látta el több más, a dal létrehozásában és előadásában közreműködő világsztár is, így Lionel Richie, Michael Jackson, Billy Joel, Cyndi Lauper, Tina Turner és Bruce Springsteen, némelyikük Rogersnek szóló személyes üzenettel is megtoldotta aláírását.

Az 1985-ben rögzített We Are the World, a USA for Africa nevű jótékonysági supergroup dala, amelyet Michael Jackson és Lionel Richie szerzett, és amelyben sok másik szupersztár mellett Kenny Rogers is szólót énekel, több mint 50 millió dollárt hozott egy afrikai segélyprogram számára.

A több mint 20 millió példányban eladott dal minden idők nyolcadik legnagyobb példányszámú kislemeze. A texasi születésű, többszörös Grammy-díjas Rogers, akinek stúdiójában a számot felvették, az Egyesült Államok egyik legsikeresebb popzenésze, több világsláger előadója volt, albumaiból több mint 120 millió példány kelt el világszerte, 20 platina- és 11 aranylemeze volt.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×