eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
modern aircraft of an airfield
Nyitókép: frankpeters/Getty Images

Fuldokoltak a füstben egy fapados légitársaság utasai 25 percig

A légiutas-kísérők azt javasolták nekik, imádkozzanak, miközben a repülőgép kabinja füsttel telt meg utazás közben.

A SpiceJet légitársaság Goából induló járatának kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután a múlt héten szerdán elindított SG 3735 jelű járaton az utasteret füst kezdte el megtölteni. Az utasok beszámolói szerint a körülmények ellenére az oxigénmaszkok nem estek le, így nem tudtak használni azokat.

Az egyik utas, Vivek Vishal szerint mind a kabint, mind a pilótafülkét füst árasztotta el. Egy másik utas, Srikanth Mulupala arról számolt be, hogy a stewardessek arra biztatták őket, imádkozzanak, aminek hatására sok utas bepánikolt és kiabálni kezdett - írja a The Sun.

A SpiceJet szóvivője tagadja, hogy ilyesmi történt volna. A vádakat alaptalannak nevezte és azt mondta, a személyzet a protokollt követte.

Mások szerint ugyanakkor elvették az utasok telefonjait és azt követelték, töröljék az azokkal készített képeket és videókat.

A szóvivő szerint csak rutinszerűen kérték őket a mobiltelefonhasználat mellőzésére, ahogyan azt minden repülő utasaival megteszik.

Egy utas szerint húsz perccel a füst megjelenése előtt már sugdolóztak egymás közt a személyzet tagjai, majd amikor az elárasztotta a gépet, arra szólították fel őket, hogy maradjanak csendben.

A gépen 86 utas ült, őket kényszerleszállást követően evakuálták a vészkijáraton keresztül, eközben egy utas megsérült. A kényszerleszállás miatt 9 másik járat késve tudott csak elindulni.

A meghibásodás okát elkezdték vizsgálni:

olajat találtak a motor leeresztő szelepében,

ami bejutott a légkondicionáló rendszerbe, ez okozott füstöt az utastérben. A SpiceJet-et arra utasították, hogy küldjön olajmintákat a repülőgép-hajtóműveket gyártó óriásvállalatnak, a Pratt & Whitney Canadának elemzésre.

A légitársaságnak idén már két műszaki hibás esete volt: ezek miatt a céget fokozott felügyelet alatt tartják. A szabályozó hatóság arra is utasította a légitársaságot, hogy csak járatkapacitásának 50 százalékával működjön.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×