eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Robert Habeck német alkancellár, gazdasági és klímavédelmi miniszter panelbeszélgetésen vesz részt az 51. Világgazdasági Fórumon Davosban 2022. május 23-án, az ötnapos esemény második napján.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

Német alkancellár: szándékosan idézték elő a mostani szenvedésünket

Robert Habeck arról beszélt Prágában, hogy Európának nem szabad meghátrálnia.

Európa gazdasági problémáiért Vlagyimir Putyin orosz elnök rendszere a felelős, mert szándékosan korlátozta a gázszállításokat, ami magas inflációt okozott - jelentette ki Robert Habeck német gazdasági miniszter és alkancellár Prágában a cseh-német gazdasági fórumon.

"Oroszország ezzel igyekszik gyengíteni az európai közösségek összetartását, és így elpusztítani az itteni demokráciát" - mutatott rá a német miniszter.

Robert Habeck szerint a jelenlegi magas energiaárak okozta inflációnak külső oka van, s ez az orosz gázszállítások korlátozása.

Egyetlen európai kormány sem döntött a gázszállítások korlátozásáról, hogy növelje az árakat, mindezt csak az orosz lépések váltották ki

- jegyezte meg. "Minden, ami most történik, amit a cégeknek el kell viselniük, s amiért Európában az emberek szenvednek, szándékosan idézték elő" - fogalmazott a német politikus.

"A magas energiaárak és a magas infláció elpusztíthatják az európai gazdasági modellt. A gazdasági modell tönkretételével elpusztul az európai társadalmi modell, a társadalmi stabilitás, s végül a demokrácia is" - fejtette ki Robert Habeck. "Mindez része az összecsapásnak a putyini Oroszországgal" - tette hozzá.

A német miniszter hangsúlyozta: Európának nem szabad meghátrálnia, megoldást kell találnia a problémákra és továbbra is segítséget kell nyújtania az Oroszország által megtámadott Ukrajnának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×