eur:
389.11
usd:
360.64
bux:
68072.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Prison interior. Jail cells and shadows, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Azt hitték, elvonási tünetei vannak, a magánzárka padlóján szült

Jazmin Valentine-t kinevették és azt feltételezték, csak ki akar jutni cellájából, miközben ő éppen első gyermekét hozta a világra.

A marylandi nő hat órán át vajúdott mindenféle segítség nélkül: a hagerstowni börtön egészségügyi szolgáltatóját pereli azért, mert feltételezése szerint a személyzet tagjai kiáltásait annak tudták be, hogy biztosan drogelvonási tünetei vannak.

A nő a Sky News cikke szerint magánzárkában volt, ahol takaró vagy lepedő sem akadt, és végül az általa a magzatburoknak gondolt szövetet lökte ki az ajtónyílás alatt azért, hogy bebizonyítsa: valóban szül.

Többen is hallották, nem történt semmi

A börtön egy másik lakója is hallotta a kiáltásait, ő hívta fel a nő partnerét, aki ezek után felvette a kapcsolatot a börtönnel,

könyörögve azért, hogy nyújtsanak segítséget gyermeke vajúdó anyjának.

A börtön egyik vezetőhelyettese is jelezte aggályait az egészségügyi személyzetnek, de nem foglalkoztak ezzel. Végül ez a vezetőhelyettes ment be a nő cellájába 2021. július 4-én éjfél után: a nőt újszülött gyermekével karjaiban találta.

Jazmin Valentine, akinek ez volt az első szülése, azt mondta: rettegett, azt hitte, meg fog halni a gyermeke, vagy ő vérzik el. Amikor azonban rájött, hogy nem számíthat külső segítségre, összeszedte minden erejét, és a szülésre koncentrált.

"Az agyam azt súgta, bármi megtörténhet,

úgy éreztem, az ördög kezeiben vagyok" – emlékezett vissza.

Nem ez az első ilyen eset

A kereset szerint a marylandi Washington megye, annak seriffi osztálya és seriffje, valamint a börtön ápolói és helyettesei megsértették a nő az állami törvények és az Egyesült Államok alkotmánya szerinti jogait. A kereset szerint Valentine több mint nyolc hónapos terhes volt, amikor letartóztatták próbaidő állítólagos megszegése miatt, és a szülés előtt egy nappal a börtönbe vitték. Néhány nappal később kiengedték, ő és gyermeke is jól vannak.

2019-ben Denverben történt már hasonló eset, amelyben egy nő öt órán át vajúdott egyedül cellájában. Jazmine Valentine-t ugyanaz az ügyvédi iroda képviseli, amely a denveri esetben is képviselte a felperest.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×