eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Felderítő drón kijelzőjét nézi egy ukrán katona egy lőállásnak használt épületben a keleti fronton, a Donyec-medencében fekvő Szeverodoneckben 2022. június 9-én. Az orosz erők május 29-én vették ostrom alá a várost.
Nyitókép: MTI/AP/Olekszandr Ratusnyak

Drón robbant fel egy orosz légibázison

Azonosítatlan drón robbant fel a Kaluga megyei Sajkovka katonai repülőterén, ahol egy orosz nehézbombázó repülőezred állomásozik - közölte Vlagyiszlav Sapsa, a régió kormányzója.

Az incidensben nem sérült meg senki és károk sem keletkeztek. A helyszínen nyomozók és törvényszéki szakértők dolgoznak.

A kormányzó szerint a pilóta nélküli légi jármű feltehetően a határ felől érkezett. Az ukrán határ a településtől mintegy 200 kilométerre található.

A sajkovkai reptéren a 52. gárdista nehézbombázó repülőezred állomásozik, amelynek fegyverzetébe a Tu-22M3 típusú, nagy hatótávolságú, szuperszonikus rakétahordozók is tartoznak.

A drónrobbanás a Kommerszant című lap szerint az első ilyen jellegű incidens volt Kaluga megyében azt követően, hogy az orosz hadsereg február 24-én támadást indított Ukrajna ellen. Korábban számos katonai és polgári létesítmény ellen történt támadás az Ukrajnával határos régiókban, Brjanszk, Belgorod, Kurszk és Rosztov megyében.

Pénteken két Belgorod megyei települést ért ukrán belövés. Ott és Kurszk megyében két héttel, október 22-ig meghosszabbították a terrorfenyegetettség sárga, közepes szintjét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×