eur:
389.34
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Párizs, 2017. szeptember 29.Az építmény eddigi 300 millió látogatója előtt tisztelegnek az Eiffel-torony díszkivilágításával Párizsban 2017. szeptember 28-án. A francia főváros jelképének tekintett műemlék 1889 óta fogadja az érdeklődőket. (MTI/EPA/Caroline Blumberg)
Nyitókép: MTI/EPA/Caroline Blumberg

Még az Eiffel-torony is aluszik – spórolásból

Rövidebb ideig lesz díszkivilágítás.

A jövőben a korábban megszokottnál több mint egy órával korábban, már 23.45-kor lekapcsolják a párizsi Eiffel-torony díszkivilágítását - ez is része annak az energiatakarékossági programnak, amelyet Anne Hidalgo, a francia főváros polgármestere jelentette be kedden.

Az Eiffel-torony mind ez idáig hajnal 1 óráig meg volt világítva, és a fények minden órában villantak.

Az utcai közvilágítást biztonsági okokból nem korlátozzák, de

a többi közintézmény kivilágítását is 22 órakor lekapcsolják.

Spórolnak a fűtéssel is. Az óvodák és idősotthonok kivételével a közintézményekben mindenhol mérséklik a hőmérsékletet, a közigazgatási épületekben pedig egy hónappal később kezdenek fűteni.

Hidalgo elmondta, hogy Párizsban a felhasznált energiának csak mintegy tizedét fogyasztja el a közszféra, ezért azt szeretnék elérni, hogy a magánszektor is legalább 10 százalékos energiamegtakarítást érjen el.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×