eur:
389.04
usd:
363.61
bux:
68161.5
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Afrikai országokból indult illegális bevándorlók egy túlzsúfolt csónakban várják az Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet hajóját a Földközi-tengeren, a líbiai partoktól mintegy 122 mérföldre 2021. február 12-én.
Nyitókép: MTI/AP/Bruno Thevenin

Az idén már több mint 20 ezren jutottak át csónakon Nagy-Britanniába

Ebben az évben már több mint 20 ezer illegális bevándorló jutott át Nagy-Britanniába csónakokon a La Manche csatornán keresztül - jelentette vasárnap hivatalos kormányzati adatokra hivatkozva a PA Media hírügynökség.

Tavaly ugyanebben az időszakban 11 300 migráns tette meg a veszélyes utat Franciaországból, az egész évben pedig 28 526.

A Brexit és a koronavírus-világjárvány óta a nem vízi útvonalak szigorúbb ellenőrzése miatt megszaporodott a La Manche-on az illegális átkelések száma, ami szálka a londoni konzervatív kormány szemében, mivel a saját határok feletti ellenőrzés megszerzése a Brexit-kampány egyik központi ígérete volt.

A britek ezért bizonyos, különböző nemzetiségű menedékkérőket Ruandába terveznek deportálni, és ennek érdekében erősen vitatott megállapodást kötöttek a kelet-afrikai országgal. Boris Johnson leköszönő miniszterelnök mindkét lehetséges utóda ragaszkodni kíván a tervhez, amelyet az ENSZ a nemzetközi jog megsértésének tekint.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×