eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Jair Bolsonaro brazil elnök a lakossági gáztámogatásról szóló tárgyaláson Brazíliavárosban 2021. december 2-án. Bolsonaro megerősítette, hogy nem fogja bevezetni az “oltási útlevelet” az országban, szerinte “a szabadság mindenek felett áll” és egyéni döntés joga a koronavírus elleni oltás felvétele. Az Egyesült Államok után Brazíliában haltak meg a legtöbben a járvány következtében, az áldozatok száma meghaladja a 615 ezer főt.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Joédson Alves

Elnökjelöltté választották Jair Bolsonarót

Jelenleg a választók körében Lula népszerűbb, mint a mostani elnök.

Hivatalosan is megnevezte elnökjelöltjének Jair Bolsonarót rendezvényén a brazíliai jobboldali Liberális Párt.

Az október 2-án tartandó elnökválasztáson Walter Souza Braga Netto tábornok, volt védelmi miniszter lesz az alelnökjelölt a versenybe szálló hivatalban lévő elnök mellett.

A jelöltségét hivatalosan bejelentő Rio de Janeiró-i rendezvényen Bolsonaro több ezer híve előtt azt hangoztatta, hogy az ország hadserege mellette áll. "Olyan hadseregről van szó, amely nem tűri a korrupciót, nem tűri a csalást, és átláthatóságot akar" - mondta. Közölte azt is, hogy újraválasztása esetén folytatja azt a jóléti programot, amelynek keretében az állam havi 600 real (42 ezer forint) készpénz-támogatást nyújt az alacsony jövedelmű embereknek.

Csütörtökön a Munkáspárt küldöttei hivatalosan a párt elnökjelöltjének választották meg Luiz Inácio Lula da Silva volt brazil államfőt, aki így Bolsonaro kihívója lesz.

Az elnökjelöltek augusztus 16-án kezdhetnek kampányolni.

A legfrissebb közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy jelenleg a választók körében Lula egyértelműen népszerűbb, mint Bolsonaro.

Tanácsadói szerint Bolsonarónak a kampány során a gazdasági és társadalmi kérdésekre kellene összpontosítani az újraválasztása érdekében, olyan témákra, mint például az üzemanyag árának csökkentése vagy a szociális segélyek emelése. Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó egyik munkatársa úgy vélekedett, nem hoz majd szavazatokat az elnöknek az elektronikus választási rendszerrel, illetve a választási reformmal kapcsolatos "megszállottsága".

Bolsonaro kampánycsapata arra törekszik, hogy "lágyítsa" az államfő imázsát, és kevésbé temperamentumos, inkább nyugodtabb személyiségnek mutassa be. Ennek jegyében hirdették meg a már a vasárnapi pártrendezvényen is használt szlogent, amely szerint Bolsonaro a "nép kapitánya".

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×