eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Aerial view of KaisermĂźhlen business and finance district in the evening with Danube river canals, public parks and skyline of Vienna city
Nyitókép: Sergey Alimov / Getty

Bécsben kifizették a rezsitámogatásokat

Több mint 190 ezer bécsi háztartás kapott egyszeri, 200 eurós rezsitámogatást. A hozzájárulást automatikusan utalták a legszegényebbeknek. A gyermeküket egyedül nevelők pedig plusz 100 eurót kapnak. Eddig 38,3 millió eurónyi rezsitámogatást fizetett ki a bécsi önkormányzat.

„Az árak emelkedését azok érzik meg először, akiknek amúgy sem könnyű az élete. Mivel ezeknek az embereknek is ki kell fizetniük a számláikat, Bécs segít nekik tompítani az áremelkedések hatásait” – mondta Peter Hacker szociális ügyekért felelős városi tanácsnok. Az egyszeri, 200 eurós rezsi hozzájárulást egyébként minden Bécsben bejelentett lakos igényelheti. Így a támogatásból a bécsiek kétharmada, a középosztály is részesülhet – írja közleményében Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A rezsitámogatást automatikusan kapták meg azok, akik munkanélküli járadékra, lakhatási hozzájárulásra vagy vészhelyzeti segélyre jogosultak. A gyermeküket egyedül nevelő szülők pedig, még július folyamán további 100 eurót kapnak – szintén automatikusan. Ez a támogatás várhatóan

mintegy 13 ezer bécsi családon segít majd.

Majdnem 42 ezer egyszülős, szintén rossz anyagi körülmények között élő háztartás pedig augusztustól igényelhet támogatást a várostól.

Amint Peter Hanke pénzügyi városi tanácsnok a rezsitámogatás kapcsán elmondta, nem ez az egyetlen támogatás, amit az osztrák főváros a polgárainak nyújt.

Már nagy erőkkel dolgoznak az úgynevezett Energiabónuszon, ami mintegy egymillió bécsinek jelent majd könnyebbséget. Erre Bécs városa összesen 130 millió eurót különített el,

és ez már a negyedik támogatási csomag lesz.

Ezen felül az osztrák főváros vezetői folyamatosan figyelik az energiaárakat és igyekeznek a legkedvezőbb áron beszerezni az áramot. A bécsi közműszolgáltató cég pedig részletfizetést ajánl azoknak, akiknek problémát jelent a távhő-, az áram- és a gázszámla kifizetése. Kikapcsolási moratóriumot is hirdetettek az elkövetkező téli hónapokra. A város vezetés ugyanakkor vállalta, hogy lemond az energiaszolgáltató idei és jövő évi osztalékáról. Az összeget a lakossági energiaárak csökkentésére és fejlesztésekre fordítják majd.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×