eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Koronavírus-tesztelésre váró emberek sorakoznak egy pekingi tesztállomás előtt 2022. június 13-án. A kínai fővárosban a hatóságok egy újabb tömeges tesztelést fognak végrehajtani, miután egy éjszakai szórakozóhely vendégei között több mint 160 új megbetegedést regisztráltak.
Nyitókép: MTI/AP/Andy Wong

Egy felelőtlen lázas férfi miatt 3,5 millió ember kapott szigorítást

Több éjszakai szórakozóhelyet is végigjárt az illető, meglett az eredménye.

Újabb szigorításokat vezetnek be Pekingben a koronavírus-járvány miatt - jelentették be a kínai hatóságok hétfőn.

A kínai főváros központjának legsűrűbben lakott kerületében egy éjszakai szórakozóhelyen, majd egy kollégiumban észlelték a legújabb koronavírus-fertőzéseket, miután egy férfi lázasan, vírusteszt nélkül látogatott meg több szórakozóhelyet is.

Az eset miatt hétfőn elrendelték az újabb szigorításokat.

A kontakt-kutatásokkal a hatóságok eddig 183 új fertőzöttek azonosítottak, a férfi ellen, mivel betegen látogatott szórakozóhelyeket, eljárást indítottak. A kerületet lezárták, az ott élőknek - mintegy 3,5 millió személynek - a következő három napon keresztül naponta kell teszteltetniük magukat. Ismét bezárták az éttermeket, a szórakozóhelyeket és az edzőtermeket is, miután ezek pár napig már működhettek. Ismét megtiltották a jelenléti oktatást az iskolákban, és a sportrendezvényeket.

Sanghajban a hétvégén a 25 millió lakos mintegy felét tesztelték.

Kína az utolsó a világgazdaság vezető országai közül, amely zéró-Covid politikát folytat: azonnali karanténba kényszeríti a pozitív tesztet produkáló lakosokat és nagyarányú lezárásokkal igyekszik megfékezni a járványkitöréseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×