eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Forrás: Twitter

Még mindig víz alatt a falu, amit elárasztottak Kijev védelem érdekében

Az ukrán főváros felé tartó orosz tankoknak állták útját egy gát felrobbantásával.

Még mindig víz alatt áll az ukrajnai Gyemidiv település, ahol a helyi erők leromboltak egy gátat és elárasztották a területet, hogy megakadályozzák az orosz csapatok előrenyomulását Ukrajna fővárosa, Kijev felé - mondta Olekszij Kuleba regionális kormányzó.

A fővárostól mintegy 35 kilométerre északra fekvő faluban legalább 50 ház maradt elárasztva hónapok óta. Az ukrán hadsereg februárban felrobbantott egy gátat az Irpin folyón, aminek következtében a víz a településre és több ezer hektárnyi területre folyt, elárasztva a házakat és a földeket, de megakadályozva, hogy az orosz tankok elérjék a fővárost.

Kuleba a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében azt írta, hogy "az emberek megértőek a helyzettel kapcsolatban. Mi viszont mindent megteszünk a probléma megoldása érdekében".

A falut, amelynek történelme ezeréves múltra tekint vissza, a támadás invázió kezdete után részben kiürítették - jelentette a helyi média -, de néhány lakos visszatért, mióta Moszkva áttette támadásának fő csapásirányát Kelet-Ukrajnába.

A hétvégén az orosz erők keleti városokat ostromoltak a Kreml által "különleges hadműveletnek" nevezett akcióban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×