eur:
393.02
usd:
366.37
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Büdösek voltak a kocsik, ebből gazdagodott meg

New Yorkban jutalékot kap a büntetésből az, aki lencsevégre kapja a szabálysértőt.

New Yorkban az ember azzal is pénzt kereshet, hogy járó motorral leparkolt, jellemzően furgonokat filmez le, amit aztán jelent a hatóságoknak. A Citizen's Air Complaint Program 2019-ben indult és kifejezetten az ilyen felesleges szennyezés ellen küzd – írja a Hvg.hu. A bejelentő jutalékot kap, a jellemzően 350 dolláros büntetés 25 százalékát, ami nagyjából 87 dollár.

A MotorTrend oldal jelentése szerint egy hatvanfős civil csoportot Idle Warriors néven kifejezetten ilyen bejelentésekre szakosodott. Egyikük, Donald Blair nemrégiben azzal dicsekedhet, hogy eddig 125 000 dollárt (42 millió forintot) keresett. Blair szerint egyébként az emberek akkor hajlandóak változtatni valamin, ha az anyagi következményekkel jár.

A szabálysértés bizonyítása meglehetősen egyszerű, csak egy háromperces videót kell készíteni a feleslegesen járatott autóról és azt feltölteni a környezetvédelmi hivatal webhelyére, majd várni, amíg postán megérkezik a csekk. A rendelkezés szerint egyébként általános szabály, hogy 3 percnél tovább nem járatható feleslegesen egy autó motorja, iskola közelében pedig egy percnél tovább.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×