eur:
391.04
usd:
366.13
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Védőmaszkot viselő járókelők Pozsonyban 2021. november 25-én. A szlovák kormány a koronavírus-járvány terjedése miatt három hónapra szükséghelyzetet vezetett be, valamint két hétre kijárási tilalmat rendelt el. Az emberek csak meghatározott indokokkal hagyhatják el otthonaikat, az alapvető fogyasztási cikkek és gyógyszerek beszerzése, a munkahelyre és iskolába, az oltóhelyre, illetve tesztelésre való el utazás céljából.
Nyitókép: MTI/EPA/Jakub Gavlak

Nagy hírt kaptak a nyugdíjasok egy szomszédos országban

Legalábbis azok, akik nyugdíj mellett dolgoznak is, a törvényből ez jön ki.

Az év végéig visszamenőleges hatállyal emelik a szlovákiai nyugdíjakat - írja a Napi.hu a felvidéki magyar lap, az Új Szó alapján. A legkisebb emelés 10 eurócent, a legnagyobb 100 euró, előbbi 40, utóbbi 40 ezer forinthoz közeli.

Az emelkedés a korengedményes nyugdíjkategóriában a dolgozó nyugdíjasokat érinti, az emelésre jogosultak száma 152 ezer. Az emelés oka, hogy a dolgozó nyugdíjasok a keresetük után nyugdíjbiztosítási járulékot fizetnek.

Az átlagos emelés 1600 forintnak megfelelő euró. A pótdíj egy nyugdíjasra számítva átlagban 16 euró 17 cent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×