eur:
388.33
usd:
360.26
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Védőmaszkot viselő járókelő űjságot olvas az utcán Manilában 2020. február 3-án. A Fülöp-szigeteken február 2-án elhunyt egy kínai állampolgár a tüdőgyulladást okozó új koronavírus miatt. Ez az első eset, hogy a járvány halálos áldozatot szedett Kína területén kívül.
Nyitókép: MTI/AP/Aaron Favila

Hosszú idő után ölt újra a koronavírus Kínában

Az ázsiai ország most éli a koronavírus visszatérésének relatíve legsúlyosabb szakaszát a világjárvány kitörése óta.

Kínában több mint egy évi szünet után két halálos áldozata van a koronavírus-világjárványnak - közölte szombaton az országos egészségügyi bizottság.

Az ázsiai ország most éli a koronavírus visszatérésének legsúlyosabb szakaszát a világjárvány kitörése óta.

Az északkelet-kínai Csilin tartományban történt két haláleset a szárazföldi Kínában - Hongkongot és Makaót leszámítva - az első 2021. január 26. óta, velük együtt 4638 ember halt meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegség következtében.

A hatóságok szombaton 4051 új fertőzést regisztráltak, míg az előző napon 4365-öt.

Kínának, ahol az első koronavírusos megbetegedések 2019 végén megjelentek, a határok szigorú ellenőrzésével, hosszú karanténnal és célzott elkülönítésekkel sikerült a járványt ellenőrzés alatt tartania.

Az erősen fertőző omikron variáns azonban veszélyezteti ezt a stratégiát, a hatóságok olyan településeket kénytelenek vesztegzár alá helyezni, mint a 17,5 millió lakosú dél-kínai Sencsen.

A világ második legnagyobb gazdasága, ahol három héttel korábban még 100 alatt volt a napi új fertőzöttek száma, egy hete több mint ezer napi új fertőzöttről ad számot.

Hszi Csin-ping csütörtökön a közszolgálati televízió szerint biztosított arról, hogy a kormánya ragaszkodik a "zéró Covidként" ismert stratégiához.

Csilin tartományban nyolc ideiglenes kórházat és két karanténközpontot építenek a járvány megfékezésére.

Hongkongban a világjárvány kezdete óta szintén a legsúlyosabb a járványhelyzet, naponta több mint 200 az új halálesetek száma. Az év eleje óta több mint ötezren haltak meg a betegségben.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a fő szerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 16:25
×
×
×
×