eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A kellő távolság megtartására felszólító, Kérem szabadon hagyni feliratú üzeneteket helyeztek a székekre a koronavírus-járvány miatt a német parlamenti alsóház, a Bundestag üléstermében Berlinben 2020. március 25-én. A megvitatandó kérdések között szerepel a 2020-as kiegészítő költségvetési törvény, a koronavírus okozta válsághelyzet, a kórházi segélyekről szóló törvény, a lakosság védelme és a szociális biztonság.
Nyitókép: MTI/EPA/Omer Messinger

Ukrán elnök a német parlamentben: "szigorítsák a moszkvai szankciókat!"

Volodimir Zelenszkij nem rejtette véka alá kritikus véleményét sem.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mondott csütörtök délelőtt a német Bundestagban, video-összeköttetés segítségével.

Megköszönte Németország segítségét, de azt mondta a törvényhozóknak, hogy támogatásuk "túl későn jött a háború megállításához", és Németország felelősségét is felemlegette, valamint azt tudakolta, miért nem érvényes a "soha többé" jelszava.

Zelenszkij bírálta a német vezetőket az ország oroszországi üzleti érdekei miatt is.

Befejezésül felszólította Németországot, hogy kezelje az orosz agressziót, és vezessenek be szigorúbb szankciókat Moszkvával szemben. "A béke fontosabb, mint a jövedelem" - mondta a képviselőknek a BBC tudósítása szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×