eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Recep Tayyip Erdogan török elnök felszólal az ENSZ Közgyűlés 76. ülésszakán a világszervezet New York-i székházában 2021. szeptember 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters/Eduardo Munoz

Törökországban lehetne a Putyin–Zelenszkij találkozó

A török elnök szerint személyes egyeztetés kell bizonyos kérdések rendezéséhez.

Recep Tayyip Erdogan török államfő orosz hivatali partnerével folytatott csütörtöki telefonbeszélgetésében felkínálta, hogy Törökország házigazdája lehetne Vlagyimir Putyin és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozójának.

A török államfő hivatalának tájékoztatása szerint Erdogan közölte Putyinnal, hogy bizonyos kérdések rendezése személyes találkozót igényel.

A török államfő ezenfelül meggyőződését fejezte ki, hogy ilyen tanácskozás tartós tűzszünethez, illetve hosszútávú megoldáshoz vezethet Ukrajna és Oroszország konfliktusában.

Erdogan egyúttal

hangsúlyozta a humanitárius folyosók fenntartásának fontosságát is Ukrajnában.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter csütörtökön arról számolt be: Moszkva és Kijev egyaránt nyitott arra, hogy Törökország azon államok sorában legyen, amelyek biztonsági garanciákat nyújtanának az esetleges békemegállapodáshoz.

Cavusoglu a nap folyamán Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel tárgyalt a nyugat-ukrajnai Lviv városában, miután szerdán Szergej Lavrovval, az orosz diplomácia vezetőjével egyeztetett Moszkvában.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója viszont arról beszélt, hogy az ukrán és az orosz elnök találkozója néhány héten belül lehetséges, mikorra a békemegállapodás elkészül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×