eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
PALMACHIM, ISRAEL - MARCH 7:  In this photo provided by the Israeli Defense Forces (IDF), the IDFs first long-range drone, named the Heron, makes an approach for landing March 7, 2007 at Palmachim air base in central Israel. The unmanned vehicle is capable of carrying out reconnaissance missions thousands of kilometers away, and carry a weapons  payload of up to 250 kilograms.  (Photo by IDF via Getty Images)
Nyitókép: IDF via Getty Images

Izrael titokban súlyos csapást mérhetett Irán drónarzenáljára

A február közepi, mindeddig eltitkolt, Izraelnek tulajdonított támadás során több száz drónt semmisítettek meg – jelentette a Háárec című újság honlapja kedden.

A hat drónnal végrehajtott légitámadás súlyos veszteséget okozott Irán drónarzenáljának, megsemmisített több száz, különböző méretű, távirányítással működő, pilóta nélküli repülőt a nyugat-iráni Kermánsáh városa mellett.

Teherán Izraelt vádolja a támadással, de Jeruzsálem nem ismerte el felelősségét. Ennek a hétnek az elejéig egyik ország sem említette meg a történteket, először vasárnap számolt be róla a libanoni al-Mayadeen tévétársaság, amely kapcsolatban áll a síita, libanoni Hezbollah terrorszervezettel és az azt irányító Iránnal is.

Irán szombat este rakétatámadást intézett Irak kurdisztáni fővárosa, Irbil ellen. Az Al-Mayadeen szerint ez válasz volt az Irán ellen intézett február közepi akcióra. Teherán vállalta a felelősséget az Irbil elleni szombati akcióért, amelyben állítása szerint egy izraeli katonai bázist céloztak ott, de a kurdisztáni kormány szerint egy polgári létesítményt találtak el.

Irán az elmúlt években széles körben alkalmazott fegyverrel felszerelt drónokat a Közel-Keleten végrehajtott támadásokban. Az Iráni Forradalmi Gárda drónokat adott át a jemeni lázadó húsziknak, valamint az iraki és szíriai síita milíciáknak, és a Hezbollahnak is van drónarzenálja.

Az elmúlt hetekben Izrael lelőtte a Hezbollah egyik drónját Észak-Izraelben, Galilea felett, míg egy másiknak sikerült behatolnia, majd távoznia Izrael légteréből. Az izraeli hadsereg a közelmúltban bejelentette, hogy tavaly iráni drónokat semmisítettek meg F-35-ös vadászgépekkel, amely a világon az első ilyen „elfogás” volt – emlékeztetett a Háárec.

(Képünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×