eur:
390.69
usd:
366.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Helyi lakosok álcahálókat készítenek az ukrán hadseregnek Ungvár központi terén 2022. március 2-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Ismét szóltak a légvédelmi szirénák a magyar határ szomszédságában

Ungvár repülőtere potenciális célpont lehet a háború során, a szlovákok legalábbis számolnak az eshetőséggel.

Magyar idő szerint nem sokkal tizenegy óra előtt légiriadót rendeltek el Ungváron a Ukraine Now Telegram csatorna szerint – írja az Azonnali.hu. Ungvár közvetlenül a szlovák–ukrán határ mellett, a magyar határtól húsz kilométerre található. Bombázásról, rakéták becsapódásáról egyelőre nem érkeztek hírek.

Ungvár nem csak a magyarok lakta Kárpátalja legnagyobb városa és közigazgatási központja, hanem fontos közlekedési csomópont is – emlékeztet a lap hozzátéve, hogy a városnak nemzetközi repülőtere van – a kifutópálya vége szinte már eléri a szlovák határt –, és itt fut keresztül a Nyíregyháza–Csap–Ungvár–Lviv vasútvonal is.

A 444.hu – idézve a Paramétert – minap épp arról számolt be, hogy Jaroslav Nad’ szlovák védelmi miniszter szerint, az Oroszország agressziójának Ukrajna ellen közvetlen biztonsági következményei vannak Szlovákiára nézve. Példaként a migrációt és az intenzívebb hibrid tevékenységet említette, de számolnak azzal is, hogy az Orosz Föderáció belátható időn belül közvetlen katonai támadást indít a szlovák határon fekvő Ungvár repülőtere ellen.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×