eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs
Rommá vált épület a Kijev közelében lévő Bucsa településen 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Szerhij Nyuzsnyenko

Moszkva elárulta követeléseit

Oroszország bármelyik pillanatban leállítja hadműveletét, ha Ukrajna elfogadja a Moszkva által szabott feltételeket – mondta Dmitrij Peszkov, az orosz elnöki hivatal szóvivője.

A Kreml azt várja, hogy Ukrajna ismerje el a 2014-ben megszállt Krím-félszigetet Oroszország részeként, míg Donyecket és Luhanszkot független államokként - tudósított a TASS orosz hírügynökség.

Peszkov szerint Ukrajnának módosítania kell az alkotmányát, és letenni arról az igényéről, hogy bármilyen közösséghez, blokkhoz, például a NATO-hoz csatlakozzon. Oroszország befejezi Ukrajna demilitarizálását, és ha ezeket a feltételeket elfogadják, a hadműveletet bármelyik pillanatban leállítják – hangsúlyozta.

A szóvivő szerint Oroszország más területi követelést nem fogalmaz meg.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor az egyetlen tusra menő hosszabbításban egy lerohanó támadással legyőzte a venezuelai Grabiel Lugót, s bejutott a legjobb nyolc közé párbajtőr egyéniben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×