eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A metróállomást óvóhelyként használó emberek Kijevben 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és szankciókról döntött Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/EPA

Adatokat közölt a háború áldozatairól az ENSZ

Hozzáfűzték a számokhoz, hogy azok a közöltnél jóval magasabbak lehetnek.

Legalább 64 civil halottja van eddig az orosz-ukrán háborúnak – írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio az ENSZ segélyszervezetének jelentésére hivatkozva.

Szombat délután 5 óráig az ENSZ emberi jogi szervezetének irodája szerint megerősítetten legalább 240 áldozata van az Ukrajnában zajló harcoknak, akik közül legalább 64-en elhunytak – olvasható a humanitárius ügyekért felelős iroda (OCHA) jelentése szerint. Hozzátették, hogy a valós számok ennél jóval magasabbak lehetnek.

Az ENSZ menekültügyi ügynöksége szerint több mint 160 ezer ember hagyta el lakhelyét, akik közül 116 ezren valamelyik szomszédos országba menekültek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×