eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
European Parliament interior in Brussels, Belgium.
Nyitókép: Callan Quinn/Getty Images

Visszakapták helyeiket a Fidesz képviselői az európai parlamenti küldöttségekben

A képviselők egyben lehetőséget is kaptak – írja a párt közleményében.

A Fidesz európai parlamenti képviselői visszakapták helyeiket az Európai Parlament (EP) küldöttségeiben, a képviselők immáron nem uniós országok, régiók és szervezetek parlamentjeiben is képviselhetik a magyar érdekeket – közölte a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

Emlékeztettek: az európai parlamenti küldöttségek célja a kapcsolattartás, folyamatos egyeztetés nem uniós országok, régiók vagy szervezetek parlamentjeivel rendszeres ülések, előadások, látogatások által.

"Azzal, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői tagságot kaptak, egyben lehetőséget is: azért fognak dolgozni, hogy a magyar érdekek is megjelenjenek a találkozók alkalmával" - fogalmaztak.

A Fidesz-képviselők az alábbi küldöttségekben kaptak tagságot:

  • Bocskor Andrea az EU-Moldova Parlamenti Társulási Bizottságba delegált küldöttségben és az Euronest Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
  • Deli Andor az EU-Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttségben, továbbá az EU-Montenegró Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttségben.
  • Deutsch Tamás az Irakkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Koreai-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség.
  • Gál Kinga a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
  • Győri Enikő az Andok Közösség országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben, a Közép-Amerika országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az Euro-Latin-amerikai Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
  • Gyürk András az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben és a Brazil Szövetségi Köztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Hidvéghi Balázs az EU-Egyesült Királyság Parlamenti Partnerségi Közgyűlésbe delegált küldöttségben, a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben, valamint a délkelet-ázsiai országokkal és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Járóka Lívia a Dél-Afrikával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Koreai-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Kósa Ádám a Japánnal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Pánafrikai Parlamenttel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Schaller-Baross Ernő az Indiával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Dél-Afrikával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Tóth Edina az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Kanadával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Trócsányi László a Mashreq-országokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az EU-Törökország Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttségben.
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×