eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Twitter/ABN AMRO WTT

Nagy fordítással győzött Fucsovics Márton

A magyar élteniszező Rottrdamban verte Filip Krajinovicot. Korábban mindhárom egymás elleni meccsükön a szerb győzött.

Fucsovics Márton remek fordítással bejutott a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (426 millió forint) összdíjazású rotterdami kemény pályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 38. magyar éljátékos - aki tavaly döntőt vívott a holland kikötővárosban - szerdán az őt két hellyel megelőző Filip Krajinoviccsal találkozott, akiről nem lehettek kellemes emlékei. A szerb nyerte ugyanis mindhárom korábbi összecsapásukat 2015-ben Rómában, 2017-ben a heilbronni challenger-versenyen és 2020-ban Cincinnatiben is, ráadásul Fucsovics eddig csak egy szettet tudott nyerni zombori születésű riválisa ellen.

A tornagyőzelem nélkül álló szerb pályafutása legjobbjaként 26. is volt az ATP-rangsorban, és mindössze 19 nappal idősebb Fucsovicsnál. A magyar kiválóság kedden ünnepelte 30. születésnapját, Krajinovic azonban még 29 évesnek mondhatja magát február 27-ig.

Az idén eddig egy meccset nyert magyar teniszező az első hét pontot elvesztette, és ellenfele rögtön lépéselőnybe került. Fucsovics ugyan visszabrékelt, csakhogy ezután ismét elbukta a szerváját (1:3), Krajinovic innentől már nem remegett meg, így 35 perc alatt hozta a szettet.

A folytatásban a rivális harmadszor is brékelt, amire Fucsovics sorozatban három gémmel válaszolt, ekkor már feljavult a szervája, időnként "sült a keze", és látványos labdameneteket nyert. Kisvártatva 5:2 állt az eredményjelzőn, és 1 óra 15 perc elteltével jöhetett a döntő játszma.

Ez már egyértelműen a nyíregyházi teniszező fölényét hozta, aki villámgyorsan ellépett 5:1-re, onnantól már csak egy gémet engedélyezett Krajinovicnak. A találkozó 1 óra 49 percig tartott.

Az idei második meccsét megnyerő Fucsovics a nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szabadkártyával indult Tallon Griekspoorral (62.) csap össze.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Fucsovics Márton-Filip Krajinovic (szerb) 3:6, 6:3, 6:2

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×