eur:
392.84
usd:
366.55
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Egészségügyi dolgozó a Johnson and Johnson amerikai vállalat Janssen elnevezésű koronavírus elleni oltóanyagát tartalmazó fiolát tart a kezében a Mississippi állambeli Clarksdale egyik egészségügyi központjában 2021. április 7-én, miután egy idős embert beoltottak.
Nyitókép: MTI/AP/Rogelio V. Solis

Leállították az egyik itthon is elérhető vakcina gyártását

A New York Times szerint a Johnson and Johnson felfüggesztette az egydózisú Covid-19 vakcinája gyártását a hollandiai Leidenben található üzemében. Csak ott gyártják az oltóanyagot.

Az amerikai lap szerint a hollandiai üzemben folyó gyártás átmeneti felfüggesztése tavaly történt meg csendben, és mivel a gyógyszercég vakcinájának ez az egyetlen gyártótelephelye, ezért néhány megrendelőt váratlanul ért az információ – írja a Portfolio.

Feltételezések szerint a gyártó az oltóanyag előállítása helyett egy olyan kísérleti szakaszban lévő és potenciálisan jövedelmezőbb készítmény előállítására használja a helyszínt, amely megvédheti a betegeket egy, a Covid-fertőzéssel nem rokon légúti vírus ellen.

A hírek szerint a vakcinák gyártása folytatódni fog a későbbiekben ebben az üzemben, egyelőre azonban az újraindítás dátuma nem ismert.

A koronavírus-vakcinát a cég Janssen Biotech leányvállalata állította elő, és sok helyen népszerű, mivel csak egy adagot kellett beadni és könnyebb volt szállítani.

Magyarországra 3,939 millió adag Janssen-vakcina érkezett eddig, és a január 21-i állapot szerint ebből 317 ezret adtak be.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×