eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Illustration of virus cells or bacteria molecule under microscope. Abstract 3d illustration corona virus cells.Pathogen respiratory influenza.
Nyitókép: Olena Teslenko/Getty Images

Fertőzéscunami jöhet a delta és az omikron variáns egyidejű terjedése miatt a WHO főigazgatója szerint

A koronavírus delta és omikron variánsainak egyidejű terjedése miatt "fertőzéscunami", a fertőzöttek számának "szökőárszerű" megugrása fenyeget - figyelmeztetett szerdai genfi sajtótájékoztatóján az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

"A delta és az omikron olyan ikerveszély, amelyek miatt a fertőzöttek száma korábban nem látottra nő, csúcsra járatva a kórházi kezeléseket és a halálozásokat" - mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.

"Nagyon aggódom amiatt, hogy a különösen fertőzőképes és a deltával egy időben terjedő omikron esetcunamihoz vezet. Ez hatalmas nyomást gyakorol már most és fog a jövőben is a kimerült egészségügyi személyzetre és az összeomlás szélén álló egészségügyi rendszerekre" - tette hozzá.

Tedrosz ismételten felszólította az országokat, hogy igazságosan osszák el a védőoltásokat, és figyelmeztetett, hogy a gazdagabb országoknak az emlékeztető oltások iránti "lelkesedése" megfoszthatja a szegény országokat a vakcináktól,

A főigazgató hozzátette: a WHO azért kampányol, hogy minden országban 70 százalékos legyen a lakosság átoltottsága 2022 közepére, ami hozzájárulhat a járvány akut szakaszának a lezárásához.

December 22. és 28. között napi átlagban közel 900 ezer új fertőzöttet regisztráltak a világban, az elmúlt 24 órában minden korábbinál több megbetegedést jelentettek több országból, így az Egyesült Államokból, Ausztráliából és számos európai országból. Ez utóbbiak Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Görögország, Ciprus és Málta.

Szilveszterkor lesz a második évfordulója, hogy Kína értesítette a WHO-t huszonhét, Vuhanban felfedezett, "ismeretlen eredetű vírusos tüdőgyulladásos" megbetegedésről.

A járvány kezdete óta több mint 281 millió koronavírus-fertőzöttet jelentettek a világban, és több mint 5 millió ember halálát okozta a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegség.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×