eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
SARS-CoV-2 pozitív, azaz koronavírus-fertőzött feliratú koporsók állnak egy hamvasztóüzem padlóján a németországi Griesenben 2021. november 25-én.  Németországban a negyedik hullám az erősen felívelő szakaszban tart. Az előző nap 351 halálesetet regisztráltak a Covid-19-cel összefüggésben, a járvány áldozatainak száma így 100 119-re emelkedett.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Julian Stratenschulte

Német miniszter: nem lehet megakadályozni az ötödik hullámot

A védekezés legfőbb eszköze az emlékeztető oltás.

Már nem lehet megakadályozni, hogy az új típusú koronavírus omikron nevű variánsa elindítsa a koronavírus-járvány újabb, ötödik hullámát Németországban, de lehet tenni azért, hogy minél kevesebb áldozata legyen - mondta a szövetségi kormány egészségügyi minisztere.

Karl Lauterbach kiemelte, hogy a védekezés legfőbb eszköze az emlékeztető oltás, amelynek beadására "különösen offenzív kampányt" szerveztek. Az első harmincmillió adagot várhatóan már karácsonyig beadják, január végéig pedig újabb harmincmilliót.

Németország így messze az európai uniós átlag felett teljesít - tette hozzá Andreas Gassen, az egészségbiztosítási pénztárak finanszírozásával működő rendelőkben dolgozó orvosok országos érdekképviseletének (KBV) vezetője, ismertetve, hogy csaknem 84 ezren vesznek részt a kampányban.

Lothar Wieler, a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetője elmondta, hogy számításaik szerint 1-3 héten belül az omikron lesz a domináns variáns Németországban. Eddig 540 omikron-fertőzést és 1848 omikrongyanús esetet jelentettek az RKI-nek - közölte.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×