eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón ismerteti az év legnagyobb, a külhoni magyarság támogatását célzó nyílt pályázati felhívás eredményét Budapesten, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. székházában 2020. július 7-én. Több mint 2,2 milliárd forintos támogatásban részesülnek a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar közösségek, valamint a nemzetpolitikai célokat megvalósító anyaországi tömörülések
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Államtitkár: Magyarország egységes magyar nemzetben és Kárpát-medencében gondolkodik

Akkor is, ha oktatásról, kultúráról vagy médiáról, és akkor is, ha gazdaságról van szó - közölte Potápi Árpád János.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerint ennek az építkezésnek egyik fontos állomása a gazdaságfejlesztési programok mellett egy hálózatba összefogni a magyar vállalkozókat szerte a Kárpát-medencében. Ezáltal is erősítve egyrészt a gazdasági életet, másrészt magukat a vállalkozókat - tette hozzá a kelet-szlavóniai Eszéken, a magyar kormány által finanszírozott vállalkozói mentorprogram horvátországi szakaszának záró rendezvényén nyilatkozva. Hangsúlyozta: azzal, hogy magyar vállalkozókat támogatnak, családok megélhetéséhez, jövőjéhez, szülőföldön maradásukhoz, illetve boldogulásukhoz járulnak hozzá.

A Vajdaság és Erdély után a Drávaszög a harmadik régió, ahol lezárult a program. Potápi Árpád János hozzáfűzte: mondhatná azt is, hogy Horvátország, hiszen a horvátországi magyarság nemcsak a Drávaszöget, a Drávaközt vagy Kelet-Szlavóniát jelenti, hanem szinte az egész térséget.

Szavai szerint bár egy kicsiny nemzetrésznél fejeződött be program, de az elmúlt években ez a nemzetrész is bizonyította, hogy élni akar és tovább akarja vinni a magyar jövőt.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága 2019-ben indította el a Vajdaságban, majd ezt követően Erdélyben és az idén Horvátországban, Felvidéken, valamint Kárpátalján is a nagyvállalkozói mentorképzést. A program célja, hogy megerősítse a vállalkozók közötti kapcsolatokat és segítse az új kapcsolatok kiépítését. A mentorhálózat tevékenységében csaknem 500 kárpát-medencei magyar vállalkozó vesz részt. A program megvalósításában szakmai partner minden régióban a Design Terminal, a horvátországi lebonyolító szervezet pedig az Economica Hungarica Alapítvány.

A horvátországi rendezvény díjátadó gálával zárul. A legelkötelezettebb mentor díját Tripolszki Zsolt, a legkitartóbb mentor díját Szántó Tibor, a legelhivatottabb mentorált díját pedig Bálint Szabó Anasztázia horvátországi magyar vállalkozók vehetik át.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×