INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

nemzetpolitika

2020.11.27. 12:15

Egyhangú döntés: 2021 a nemzeti újrakezdés éve lesz

Történelmi siker az elmúlt tíz év nemzetpolitikája, hiszen az elmúlt században nem volt olyan évtized, amikor ilyen töretlen lett volna a nemzetpolitika előmenetele – fogalmazott a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.
2020.01.13. 10:48

Ezekkel a programokkal támogatja a kormány határon túli magyar közösségeket

Az idei a közösségépítés éve a nemzetpolitikában. A kormány kiemelt célja a külhoni magyar közösségek szülőföldön való boldogulásának segítése, ezért folytatja a határon túli családok támogatását és a magyar közösségek gazdasági megerősítését - közölte a Miniszterelnökség.
2019.11.15. 15:56

Potápi Árpád: az új ukrán vezetéssel már több szinten folytak egyeztetések

Emigrációs és diaszpóraközpontot hoz létre a kormány, egyebek mellett a Mikes-program keretében hazahozott értékeket, levéltári anyagokat gyűjtik össze és mutatják be az érdeklődőknek itt - mondta el az InfoRádióban a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára, aki a kárpátaljai magyarok érdekében magyar-ukrán csúcsot sürget.
2019.07.26. 19:50

Tusványos: kétéves együttműködésre lépnek az erdélyi pártok

Mini Magyar Állandó Értekezletet tartottak a külhoni magyar pártok képviselőinek részvételével pénteken Tusványoson. A rendezvényen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kijelentette: a magyar állam támogatja a külhoni magyar pártokat és szervezeteket, mert ez a magyar nemzeti érdek és ez következik a magyar alkotmányból.
2019.07.01. 12:31

Fontos díjat kapott a kárpátaljai magyar közösség kiemelkedő alakja

Csernicskó István kárpátaljai nyelvész kapta idén a Lőrincz Csaba-díjat. A 11. alkalommal odaítélt elismeréssel a kiemelkedő kül- és nemzetpolitikai tevékenységet jutalmazza a Kisebbségekért Pro Minoritate Alapítvány. Csernicskó István az ukrán oktatási és nyelvtörvény miatt kiemelten foglalkozott a kárpátaljai magyar közösség nyelvi jogaival, de tudományos tevékenységével is kiérdemelte az elismerést - mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke.
2018.10.10. 15:31

MSZP: stratégia a nemzetpolitika unión belüli képviseletéről

Az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője, Tóth Bertalan az elnökség által elfogadott stratégián kívül beszámolt arról is, hogy az MSZP népszavazást kezdeményez a kormánytagok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről.
2018.08.07. 17:09

Rétvári Bence: sikeres a mai magyar nemzetpolitika

Egy erősödő országban a magyar kormány sokkal szabadabban tud a határon túli magyarokért is kiállni - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
2018.07.28. 16:17

A szabadságharc egyik utolsó ütközetére emlékeztek a székelyföldi Nyergestetőn

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik utolsó ütközetére emlékeztek szombaton a székelyföldi Nyergestetőn. A megemlékezés alkalmával Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár avatta fel azt a parkolót, amely a magyar állam támogatásával épült, és az emlékhely kulturált látogatását teszi lehetővé.
2018.05.12. 18:43

Átadták az Év tanára díjakat

Ha nincs iskola, "szétszéled a nyáj", ha nincsenek lelkes pedagógusok, nincs magyar jövő - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős ügyvezető helyettes államtitkára Budapesten szombaton, a kozepsuli.hu oldal szerkesztőségének Óvodától diplomáig magyarul - Év tanára díjátadó rendezvényén.
2017.10.05. 09:54

Orbán Viktor beszélt az erdélyi autonómiatörekvésről is

Orbán Viktor szerint a határon túli magyarság törzsét, a kevésbé képzett, asszimilációnak jobban kitett alsó és középső rétegeit kell a következő évek magyar nemzetpolitikájának erősítenie, "a lombkorona", a magasan képzett szellemi elit ugyanis "rendben van".
2017.08.19. 14:21

Emlékművet avattak Esterházy János emlékére

Esterházy János a szülőföld, a magyar kultúra, a keresztény hit melletti kitartás és a hazához való hűség példaképe - jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a felvidéki Várhosszúréten (Krásnohorská Dlhá Lúka), ahol köszöntőt mondott a mártír gróf halálának 60. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen szombaton.
2016.11.04. 21:36

Támogatást kapnak a külhoni családi vállalkozások jövőre

A tervek szerint jövőre a külhoni családi vállalkozások kaphatnak támogatást a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus programjainak keretében - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Tolna megyei Simontornyán.
2016.08.20. 11:31

Potápi: a legfontosabb megtartani az országot

Az ország megtartásának és építésének fontosságáról beszélt a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton a Tolna megyei Nagymányokon rendezett Szent István-napi egyházi ünnepségen.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018