eur:
369.17
usd:
345.59
bux:
48200.04
2023. június 5. hétfő Fatime
Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita és Zilai Zoltán fesztiváligazgató, a Magyar Bor Akadémia elnöke (j) társaságában a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok standjánál a 27. Budapest Borfesztiválon a budai Várban 2018. szeptember 8-án. Balra, háttal Tóth Máté birtokigazgató.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Rómába utazik feleségével Áder János

Az Arraiolos-csoport római tanácskozására utazik a köztársasági elnök, akit kétnapos hivatalos útjára elkísér felesége, Herczegh Anita is – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Az Arraiolos-csoportot 2003-ban hívta életre Jorge Sampaio portugál elnök azoknak az európai államfőknek a részvételével, akik parlamentáris köztársaságok elnökei. A csoport arról a portugáliai kisvárosról kapta nevét, ahol az első találkozót tartották. A közvetlen végrehajtó hatalmat nem gyakorló államfők rendszeres találkozóinak célja az európai együttműködéshez kötődő témák megvitatása. A koronavírus-járvány miatt tavaly nem rendezték meg a találkozót.

Az idei tanácskozás fő témája az Európai Unió jövőjének külső dimenziós meghatározása lesz a járványt követő időszakban. A találkozó keretében a jelenlévő államfők több kerekasztal-megbeszélést is tartanak.

A tervek szerint Áder János Rómában csütörtökön külön megbeszélést folytat Sergio Mattarella olasz államfővel, és szintén tárgyal Frank-Walter Steinmeier német elnökkel.

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×