eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Megsemmisült lakóház romja a heves esőzések sújtotta Bozkurt városban történt áradásokat követően 2021. augusztus 14-én. Tovább nőtt a Törökország északi részén, a Fekete-tenger partján fekvő Kastamonu, Sinop és Bartin tartományt sújtó áradások halálos áldozatainak száma, immár negyven a török katasztrófavédelem (AFAD) közlése szerint.
Nyitókép: MTI/AP

Drámai helyzet a törökországi áradások után - galéria

Szombatra tovább nőtt a Törökország északi részén, a Fekete-tenger partján fekvő Kastamonu, Sinop és Bartin tartományt sújtó áradások halálos áldozatainak száma, immár negyven a török katasztrófavédelem (AFAD) közlése szerint.

Törökországban a fekete-tengeri partvidék a legcsapadékosabb, így az árvíznek és a földcsuszamlásoknak is a leginkább ki van téve. Süleyman Soylu belügyminiszter csütörtök éjszaka a régióba látogatott, és azt mondta, ez a legsúlyosabb áradás, amelyet valaha látott.

Ráadásul a térségben a települések sűrűn lakottak, a lakóházak egy része ártéren épül fel rossz minőségben - írták hírügynökségek.

Kastamonuban és Sinopban mintegy kétszáz faluban nincs áramszolgáltatás.

A mentésben több mint ötezer ember, 19 helikopter és több mint ötszáz gépjármű vesz részt - közölte az AFAD.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×