eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Koronavírus elleni oltásra várakoznak emberek a brisbane-i  kongresszusi központban kialakított oltóponton 2021. augusztus 11-én. Queensland állam fővárosában hét napon át vehető fel a Pfizer és az AstraZenca védőoltás.
Nyitókép: MTI/AAP/Darren England

Koronavírus: teljes zárlat alá kerülhet az ausztrál főváros

Több mint egy éve óta először regisztráltak fertőzöttet Canberrában.

A bejelentés szerint a rendőrségnek joga lesz visszafordítani azokat, akik megpróbálják elhagyni az immár hét hete zárlat alatt lévő várost.

Új-Dél-Wales állam fővárosában (amely egyúttal az ország legnépesebb városa is) a karantén ellenére továbbra is nő a regisztrált fertőzöttek száma, sokan pedig a járvány elszabadulásától tartanak, miután az állam több városából jelentettek fertőzötteket.

A Sydney-i rendőrség munkáját már 300 fegyvertelen katona segíti, akiknek a feladata elsősorban a fertőzötteknél elrendelt karantén ellenőrzése.

Új-Dél-Walesben szerdán 344 esettel ismét rekordot döntött a regisztrált fertőzöttek napi növekménye.

A szomszédos Victoria államból 21 fertőzöttet jelentettek, eggyel többet, mint előző nap. Az állam fővárosában, Melbourne-ben augusztus 19-ig meghosszabbították a zárlatot.

Mindeközben a Canberra Times című ausztrál újság szintén csütörtökön arról számolt be, hogy várhatóan zárlatot hirdetnek Canberrában is, miután több mint egy éve óta először regisztráltak fertőzöttet a fővárosban. Az újság értesülése szerint csütörtök reggel rendkívüli kormányülést hívtak össze az ügyben.

Ausztrália 2020-ban karanténnal és határzárral igyekezett megfékezni a járványt, hónapokig sikerrel. Az országban jelenleg a vírus delta variánsa terjed, ennek nyomán

több régióban ismét szigorú korlátozásokat vezettek be.

Az oltási kampány ugyanakkor csak lassan halad, részben azért, mert még mindig sokan vannak, akik nem akarják felvenni az oltást.

A 16 éven felülieknek csupán körülbelül a 24 százaléka vette fel eddig az oltás mindkét adagját.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×