eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin
Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában tartott újévi misén 2020. január 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Hírt adtak Ferenc pápa állapotáról a műtét után

Élénk, segítség nélkül lélegzik és általánosan jól érzi magát Ferenc pápa a vastagbélműtétjét követően - tudatta hétfőn a Vatikán.

Az egyház tájékoztatása szerint Ferenc pápa váratóan hét napig marad még kórházban, ha nem adódik semmilyen komplikáció.

Matteo Bruni vatikáni szóvivő elmondása szerint a 84 éves egyházfőn háromórás műtétet hajtott végre vasárnap egy 10 fős orvoscsoport a római Gemelli kórházban, ahol külön részleget hoztak létre a mindenkori pápa kezelésére, mióta II. János Pál rendszeresen ott kezeltette magát.

A műtét tervezett volt. Ferenc pápát divertikuláris vastagbélszűkület miatt kellett megoperálni. Ez a betegség idős embereknél nem ritka, fájdalmat, felfúvódást, gyulladást és elégtelen bélmozgást okozhat.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×