eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Előkerült Navalnij eltűnt orvosa

Épen és egészségesen előkerült az az orvos, aki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust kezelte az ellene tavaly nyáron elkövetett mérgezés után, és három nappal ezelőtt eltűnt az erdőben a szibériai Omszk megyében - közölték hétfőn a helyi hatóságok.

Alekszandr Murahovszkij egy Baszli nevű falu közelében került elő, maga lépett kapcsolatba a helyi lakókkal. Állapota kielégítő, de kórházban kivizsgálják.

Murahovszki egy, Omszktól 270 kilométerre lévő erdei vadásztáborból indult el pénteken quadjával, és azóta senki se látta. Ismerősei egy napon át keresték, majd bejelentették eltűnését a rendőrségen. A mentőegységek helikopterek, drónok segítségével keresték. Rendőrök és gárdisták is kutattak utána, önkéntesek segítségével.

Vasárnap mintegy 6,5 kilométerre a vadásztábortól rábukkantak a quadjára egy mocsárban, de őt nem találták.

A 49 éves Murahovszkij főorvos volt abban a kórházban, ahová tavaly augusztusban beszállították Alekszej Navalnij ellenzéki politikust, miután rosszul lett a Tomszk-Moszkva útvonalon közlekedő repülőjáraton, és emiatt a gép egészségügyi okból kényszerleszállást hajtott végre Omszkban. A férfit tavaly novemberben kinevezték a megye egészségügyi miniszterévé, de képviselő is volt Omszkban, illetve tagja volt az Egységes Oroszország kormánypártnak.

Navalnij ellen mérgezéses merényletet követtek el, amelyet túlélt és németországi kezelésben részesült. Szervezetében több európai laboratórium novicsok típusú halálos idegmérget mutatott ki.

Az ellenzéki politikus azt állította, hogy megmérgezése mögött a Kreml áll, amit az orosz kormány következetesen visszautasít. Hazatérése után azonnal letartóztatták és bebörtönözték, amiért távolléte alatt nem jelentkezett rendszeresen a hatóságoknál egy ellene korábban hozott felfüggesztett börtönbüntetéssel összefüggésben. Szerinte az az ítélet is politikai indíttatásból született.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×