eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára beszél a párt központi biztosságának ülésén Phenjanban 2020. augusztus 19-én. Észak-Korea új ötéves tervet készül elfogadni a kormányzó Koreai Munkapárt januári kongresszusán. Legutóbb ilyen kongresszust négy éve tartottak.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Koronavírus: Kim Dzsong Unék megorroltak az "arcátlan" Dél-Koreára

Észak-Korea megdühödött Dél-Koreára, mert az kétségbe vonta, hogy egyáltalán nincs északon koronavírus-fertőzött, és az "arcátlan" kijelentés következményeire figyelmeztetett – adta hírül a dél-koreai sajtó.

Dél-Korea külügyminisztere még szombaton nyilatkozott úgy, hogy "nehéz elhinni" Észak-Korea vírusmentességét, már csak azért is, mert a kommunista ország minden erőfeszítést megtesz a járvány megakadályozására.

"Sohasem fogjuk elfelejteni szavait, és drágán megfizethet értük!" – áll abban a nyilatkozatban, amelyet az észak-koreai hírügynökségen keresztül jelentetett meg Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un húga azzal vádolva a dél-koreai külügyminisztert, hogy kijelentései a két Korea közti feszültség élezését célozzák.

Észak-Korea mindezidáig hivatalosan nem ismert el egyetlen fertőzést sem, csak annyit közölt, hogy van több ezer "gyanús eset".

Ami Dél-Koreát illeti, szerdára 686-tal emelkedett a fertőzöttek száma, ami a második legnagyobb napi növekedés január, a ragály megjelenése óta. A járvány miatt ugyanakkor mindössze négyen haltak meg 24 óra alatt, eddig összesen 556-an az 51 millió lakosú országban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×